Működésük: a beépített könyökkarban tárolt erőt hasznosítja a ponyvafelület mozgatására, illetve annak feszesen tartásához. A könyökkarban egy erős rugó van elő feszítve. A könyökkar két profilját egy csuklón keresztül lánc segítségével kötik össze. A lánc segítségével kifeszített rugó a csuklót ki akarja nyitni, amelyet a napellenző pnyvája tart vissza. Tehát a napellenző hengeréről amennyi ponyvát letekerünk, azt a könyökkar a rugónak köszönhetően kitolja maga előt. A fémszerkezetek felületvédelemmel vannak ellátva, hogy jobban ellenálljanak az időjárás viszonttagságainak.

Bővebb ismertető: könyökkaros napellenző 

A könyökkaros napellenzők korunk korszerű árnyékolói, melyek praktikumaival egyre inkább kivívják létjogosultságukat. A Földünk légkörébe érkező káros, az egészségre ártalmas sugárzások lassan elengedhetetlenné teszik ezeket a termékeket a szabadban tartózkodáskor.

A napellenző egy hordozó zártszelvényre épül rá, amely összetartja a szerkezetet és a napellenző felszerelését is lehetővé teszi tetszőleges helyen.

Működésük a beépített könyökkarban tárolt erőt hasznosítja a ponyvafelület mozgatására, illetve feszesen tartásához. A könyökkarban egy erős rugó van elő feszítve. A könyökkar két profilját egy csuklón keresztül lánc segítségével kötik össze. A lánc segítségével kifeszített rugó a csuklót ki akarja nyitni, amelyet a napellenző ponyvája tart vissza. Tehát a napellenző hengeréről amennyi ponyvát letekerünk, azt a könyökkar a rugónak köszönhetően kitolja maga előtt.

A Sunset napellenzőknél a karok dőlésszögét hajtókar segítségével állíthatjuk, oldalanként egyszerre 5-8 fokonként, hogy a két karnak ne kelljen aránytalanul nagy terhelést elviselnie.

A fémszerkezetek felületvédelemmel vannak ellátva, hogy jobban ellenálljanak az időjárás viszonttagságainak.. Az acél alkatrészeket elektrolitikus horganyozással vonják be, az alumínium profilok és öntvények elektrosztatikus porszórással felület kezeltek. A fémszerkezet kialakítása olyan, hogy mérettől függően 30-40 Km/h szélviszonyok mellett még képes a ponyvafelület tartására.

Ennél erősebb légmozgás esetén a napellenző betekerésével a ponyvafelületet csökkenteni kell!

A ponyvahenger mozgatása kisméretű, nagy nyomatékra képes csiga hajtóművel, vagy a hengerbe épített elektromotor segítségével lehetséges. A ponyvát feszesen tartó könyökkarok dőlésszöge fokozatmentesen állíthatóak a vízszintestől a függőlegesig. A billentő szerkezeten található csavarok állításával lehet a dőlésszögön változtatni.

A fémszerkezet 5 m-es szélességig 2 db, 5 és 6 m között kívánságra (szélviszonyoktól függően) 3 db, 6 és 8 m között 3 db, 8 és 10 m között 4 db könyökkarral kerül összeszerelésre.

A kézi hajtóművek és a beépített motorok áttételei is a napellenzők méret változásaival harmóniában vannak. Két karos ernyőknél 1:7, három karos ernyőknél 1:10, négy karosaknál 1:13 hajtóművek kerülnek beépítésre a könnyebb kezelhetőség miatt.

Az öntvények és tartó profilok minősített, ellenőrzött minőségi tanusítvánnyal ellátott ötvözött alumíniumból készülnek.

Felszereléséhez oldalfali (homlokzati), vagy mind oldalfali és mennyezeti szerelésre alkalmas (univerzális) konzolt biztosítunk. Az alkalmazott fali konzolok mennyisége az alkalmazott könyökkarok számával azonos. 4,5 és 5 m-es szélesség között adunk 1 db plusz konzolt a hordozó zártszelvény megívelődése miatt. A fali konzolok a homlokzaton vagy a mennyezeten 220 mm helyigénnyel bírnak.

A ponyvák UV stabil, szálában színezett dralon vászonból készülnek. A szövést követően gombásodás elleni impregnálást kapnak a vásznak, hogy akár tartósan vizesen összetekert állapotban se penészedjenek össze. A végimpregnálás olyan minőséget biztosít, hogy a vászon képes legyen akár 320 milliméteres vízoszlopnyi vízmennyiséget is megtartani. A vászon 1200 mm-es sávokból kerül összevarrásra, amely a ponyva erejét tovább növeli.

 

Tovább a Galériához

 Kérjen árajánlatot kollégáinktól!