Ma már egyre keresettebb megoldás, hiszen esztétikailag is nagyban hozzájárul otthonunk modern design-jához, továbbá mérethatára sokkal nagyobb lehet, mint a többi mobil szúnyogháló típusnak, éppen ezért a nagyobb nyílászárók rovarok elleni védelmére is kiválóan alkalmas. A nagyobb méretek akár 6 m-es szélességben is érthetőek, középen nyíló lehetőséggel. Manapság egyre közkedveltebb emelő-toló ajtókra történő szerelése, ahol a teljes nyílásra szeretnénk szúnyoghálót készíteni. 

Pliszé szúnyogháló szerkezete

A pliszé szúnyogháló lamelláinak mozgatása, megjelenése hasonlítanak egy harmonika ajtóhoz, csak itt a lamellák 2-4 cm szélesek, ezért összehúzott állapotban kis helyen is elfér. A téli hónapokban, amikor a szúnyoghálóra nincs szükségünk, egyszerűen lekapcsolható, így nincs kitéve a téli csapadék veszélyeinek.  A háló színe szürke, illetve fekete, alapanyaga UV álló, strapabíró üvegszál. Mozgatása egyszerű, bárhol könnyen megállítható, gyerekek is könnyedén működtethetik. 

A pliszé szúnyogháló kerete alumíniumból készül és köszönhetően a nagy színválasztéknak, otthonunk nyílászáróihoz illőt választhatunk. 

A pliszé szúnyogháló előnyei:

  • Design-os szerkezetének köszönhetően nem csak a szúnyogoktól véd, de hozzájárul otthonunk esztétikus megjelenéséhez
  • Időjárást-, időtálló szerkezet
  • Kisebb a szúnyogháló szerkezet meghibásodásának esélye a stabilitás miatt
  • Széles színskála
  • Mozgatása egyszerű
  • Gyermekek kezébe is ajánlott

Mind ablakokra, mind ajtókra tökéletes megoldás. A rendszerrel akár hatalmas méretű nyílászárók szúnyoghálóval történő ellátása is megoldható. Maximális szélessége 3 méter, de kétoldali működtetés esetén a szélesség akár megduplázható. A rendszer mind kávába, mind L profil segítségével, keretre történő szerelést lehetővé tesz. Mivel a szerkezet teljes vastagsága 20 mm, így akár zsalugáterek, vagy vasrácsok közé is tökéletesen szerelhető. A szúnyogháló bárhol megállítható, így fix szárnnyal ellátott nyílászáróra is ideális megoldás. Könnyű mozgathatóságának köszönhetően gyerekek is könnyen tudják működtetni.

A következő hálótípusok állnak rendelkezésre:

·          rovarok, bogarak elleni védekezés (klasszikus háló),

·          az allergiát okozó pollenek távol tartására (pollenháló),

·          vagy akár a hőmérséklet szabályozására (reflexiós háló).

 Jellemzői:

- Nagyméretű felületek lefedésére alkalmas.
- Könnyű működtetés, akár gyerekek is egyszerűen kezelik.
- Használata során bárhol megállítható.
- Keskeny, diszkrét profilvastagság (25 mm).
- Kávába és keretre (L profil segítségével) szerelhető.
- Bármilyen nyílászáró típusra felrögzíthető.
- A harmonikaszerűen záródó hálónak köszönhetően kevés a helyigény.
- Vízszintes és függőleges mozgatással is rendelhető.

A pliszé Magyarországon először a 90-es években jelent meg árnyékolástechnikai termékként. A pliszé Nyugat-Európában különleges hangulati hatása, esztétikus látványa, sokoldalú gyakorlati alkalmazási lehetősége és könnyű kezelhetősége miatt régóta közismert és kedvelt termék. A legtöbb árnyékolóval szemben legnagyobb előnye, hogy divatos, rendhagyó ívű és alakzatú nyílászáró formák, tetőtéri ablakok árnyékolása is megoldható pliszével. A különleges nyílászáró formájához igazodva rásimul az ablak, ajtó felületére. Pliszékkel még a lehetetlennek látszó árnyékolási problémák többsége is megoldható.

A 100% poliészter anyagú textília felső és alsó részén egy-egy alumíniumsínbe csúsztatott műanyagprofilhoz van hozzáragasztva. A zsinórokat a kilyukasztott textílián át a felső alumíniumprofilba gyűjtjük össze, majd a jobb vagy a bal oldalon lévő súlyzáras fékkel a kívánt magassági helyzetben rögzíthetjük. A legalsó helyzetét a húzózsinórhoz erősített műanyag ütköző határolja, felső helyzetét pedig az összeszorított textília. A pliszét mozgathatjuk húzózsinórral, fogantyúval, gyöngylánccal, húzórúddal, hajtókarral, vagy motorral. A fogantyús működtetés a legnépszerűbb, mivel függőleges, ferde vagy akár vízszintes síkban is kényelmesen kezelhető.

A beállított rugók és a zsinórzat minden helyzetben stabilan rögzíti a textilt. Mozgatásukat végezhetjük kézzel és egyenes vagy csuklós húzórúddal.

Tisztítás

A pliszét tisztításhoz kisméretű lapos csavarhúzó segítségével ki kell a rugós rögzítő lemezekből emelni, majd kb. 30 C-os, enyhén mosószeres vízbe kell többször mártani. A beáztatott szennyeződés zuhannyal, puha szivaccsal mosható le a legkönnyebben. A víz eltávolításához a pliszét össze kell zárni úgy, hogy amikor visszatesszük a helyére, már ne is csöpögjön. A pliszé felszerelését még nedvesen, zárt állapotban végezzük el. A kb. 12 órás száradás alatt többször le kell engedni, majd összezárni, hogy a pliszírozás ne tapadjon össze, de ne is egyenesedjen ki. 

 Tovább a Galériához

 Kérjen árajánlatot kollégáinktól!