Redőnyrendszerek

 

Egy kis redőny történelem:

A redőny, népies nevén roló, a lakóépületek hő és hangszigetelését, esetenként vagyonvédelmét hivatott megoldani. Az elterjedt felhasználása a nyílászárók elé szerelt külsőtokos, vagy beépített tokos redőny, fix, vagy kihajthatós lefutókkal. A redőny mozgatása, emelése földrajzi elhelyezés szerint változik. Franciaországban hajtókarral (kurblival), Németországban, Ausztriában, Magyarországon és Horvátországban hevederrel (gurtnival) emelik a legtöbb redőnyt. Az 1990-es évek után egyre több redőnyt csőmotorral működtetnek, ami alkalmassá tesz a redőnyhasználat automatizálását.

Magyarországon jelentős hagyománya van a redőnyök és a faredőnyök alkalmazásának. Hazánkban 1867-ben Kondor Rezső Lakatosáru és Redőnygyárra kezdte meg a redőnygyártást, a Németországban tanultak alapján. Hamarosan újabb redőnydinasztia alakult: Korányi és Fröhlich acélredőny, faredőny, vászonredőny napellenző szerkezetek és lakatosárugyár.

 Az általunk gyártott redőnyrendszerek

Redőnyrendszerek széles kínálata nálunk! Egyszeri díjmentes felmérést, pontos gyártást, precíz felszerelést, hosszútávú sötétséget biztosítunk otthonába.

Ne habozzon! Kérjen árajánlatot most redőnyrendszerére honlapunkon keresztül és 10 %-os kedvezményt biztosítunk Önnek az árból!

 

Tovább a letöltésekhez