Vakolható tokos alumínium redőny

Jellemzői: A vakolható tokos redőnyöket olyan nyílászárók redőnyözésére lehet felhasználni, ahol már az építkezés megkezdése előtt gondoltak az árnyékolásra és így szakszerűen kialakították a redőnytok helyét. A redőnytok elején hungarocell található, amely a redőnytok vakolhatóságát szolgálja. A vakolható tokos alumínium redőny lábszerkezete kefebetétes alumínium lefutókból készül. Ezeknél a rejtett tokos alumínium redőnyöknél a redőnytok a lakáson kívül található. A vakolható tokos alumínium redőny szerelése a nyílászárók beépítése után, de feltétlenül a külső vakolat elkészítése előtt kell hogy megtörténjen. Az építkezéskor és a nyílászárók beépítésénél  figyelembe kell venni a vakolható tokos redőny tokjának méretét, helyigényét. Az épület vakolása után mindössze a redőnylefutók és a szervíznyílás fedése látható, ezáltal egy esztétikus külső homlokzatot kapunk.

A redőnytok a nyílászáró fölé, az áthidaló külső része alá van szerelve, a beltérrel így nem érintkezik, ezért optimális a hőszigetelés és a zajszigetelés. Vakolás után a alumínium redőnytok nem látható, a karbantartási munkák kívülről a redőny szerelőfedélét eltávolítva végezhetők el.

Működtetés lehet: gurtnis mozgatás, motoros hajtás

Smart-Home redőny motor rádióhullámú vezérléssel (távirányítós):

Kínában készült megbízható Smart-Home motorokat is forgalmazunk 5 év garanciával.

A csőmotorok a redőnytengelyben helyezkednek el, így külön helyet az alumínium redőnytokban nem igényelnek.
Ahhoz, hogy a redőny rádióhullámú rendszerrel vezérelhető legyen, csak a motort kell a 230 V-os hálózatra kötni. A rádiós rendszer falvésés  nélkül egyszerűen és gyorsan telepíthető. 
távirányító használata nagyobb kényelmet- és komfortérzetet ad. Az elektromos előkészítésnél elegendő  3x0,75 mm2-es kábellel telepíteni az alumínium redőnyt. A redőnymotor a beépített rádióvevő segítségével kommunikál a rádiós  távirányítóval vagy a programórával. A távirányítók egy, öt, illetve 15 csatornás kivitelben rendelhetőek. A fel-stop-le gombok megnyomása adja ki a mozgatási parancsot a motornak. A távirányítón túl ajánjuk a rádióhullámú vezérlést, falon kívüli kapcsolót, amely nem igényel vezetékezést. A programóra lehetővé teszi, hogy redőnyei kívánsága szerint automatikusan működjenek. Az alumínium   redőny motoros vezérlését távirányítású rendszerrel nemcsak az új alumínium redőnyöknél, hanem a régi, már meglévő alumíniumredőnyöknél is alkalmazható. A rádiós technológia lehetővé teszi az utólagos kiépítést, mivel a már korábban kiépített rendszerekkel könnyen össze lehet hangolni, illetve az eddig kézi erővel mozgatott redőnyök automatizálása is megoldható.

Opcióként kérhető redőnytokba rejtett rolós szúnyogháló szerkezet.


 

Vakolható redőnytok elhelyezés metszeti rajza. A metszeti rajzokon jól látható a szigetelés, ami biztosítja a hőhíd mentességét.

Vakolható tokos redőny metszeti rajza

 

Alukon típusú redőnylamella színskála:

Redőnylamella színskála

                                                                     

Tovább a Galériához