Zsaluzia

A zsaluzia modern korunk legkiválóbb külső lamellás árnyékoló berendezése. Működési elve a reluxáéhoz hasonló, de előnye, hogy automatizálható, ezért végtelen komfortot biztosítk használójuk számára. Egyedi igényei szerint alakíthatja a lakásba beeső fény mennyiségét és irányát. A lamellák és vezetősínek gazdag színválasztékban kérhetőek, ezért a legkülönbözőbb kialakítású homlokzathoz is tökéletes választás lehet.

Kültéri zsaluzia

A zsaluzia 80 mm széles forgatható és felhúzható lamellákkal rendelkezik. Az árnyékoló beltéri hajtókarral vagy motorral is működtethető. Egy motor, illetve hajtókar a tengelyükre szerelt kuplung segítségével több zsaluziát is mozgathat. A motor, illetve a kézi hajtómű a zsaluzia tetején elhelyezkedő fejsínben található. Ezek egy megfelelően merev alumínium tengely közvetítésével forgatják meg a forgatóházakat, amelyek a lamellákat függőleges irányban mozgatják, illetve tengelyük körül billentik is azokat. A fejsínt és a benne található szerkezeteket egy alumínium takarólemezzel védjük meg. A takarólemez a beépítéstől függően lehet U, L, I formájú. 

Z-90 zsalúziák 90 mm széles gumirozott, billenthető és felhúzható színes lamellákkal készülnek. A lamellák merevségét alakos peremezéssel „Z” formára alakítással fokozzák. Tetszetős, alakjukkal dizájnos, változatos homlokzati felületek hozhatóak létre. A „Z” formájú  kialakítás kiváló belső helyiségek sötétítésére és árnyékolására, hiszen a lamellák geometriájának köszönhetően sokkal jobb záródást biztosítanak a régebbi más lamellás típushoz képest. Az alsó élbe a profilozás során UV stabil gumicsík került, hogy a záródás jobb, tökéletesebb legyen, és az egymáshoz érő lamellák zajhatását minimalizáljuk. Minden lamella speciális alumínium ötvözetből készült, különleges eljárással beleégetett festéssel készül, így képes a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek is hosszú ideig ellenállni.

Profilok: A fejsín horganyzott felületű acéllemezből készül. A záró profil préselt alumínium, melyhez a legalsó lamella fixen rögzül. A forgatótengely préselt keményalumínium ötvözet, hogy nagy szélességű árnyékolóknál is szögeltérés nélkül mozogjanak a lamellák.

A C lamellás zsalúziák 80 mm széles, billenthető és felhúzható lamellákkal készülnek. A lamella merevségét alakos peremezéssel „C” formára alakítással fokozzuk. A peremezésnek köszönhetően a lamellák szélállósága megnő, így kiválóan alkalmas nagyobb szélességű árnyékolók készítésére is.

A lamellák megvezetésére sínes vagy sodronyos megoldást kínálunk. A motoros zsalúziák szél, fény, esőérzékelőkkel vezérelhetőek. Nagyobb épületek esetén, épületvezérlési rendszerrel a fűtési és hűtési költségek jelentősen csökkenthetők.

Lamellák: 80 mm széles, éle visszaperemezett, így nagyon erős profilt képez.

Profilok: A fejsín horganyzott felületű acéllemezből készül. A záró profil préselt alumínium, melyhez a legalsó lamella fixen rögzül. A vezető sín préselt alumínium eloxált, vagy szinterezett felülettel. A forgatótengely préselt keményalumínium ötvözet, hogy nagy szélességű árnyékolóknál is szögeltérés nélkül mozogjanak a lamellák.

Megvezetés: Alapvetően sínekkel történik, de sodronyos kialakítású is lehet. A sodrony speciális UV-stabil keményműanyaggal bevont acél.

Működtetés: Az árnyékolót motorral vagy beltéri hajtókarral működtethetjük.

Szín: RAL 9006,9007,9010,8014,7038,7016,6005,5009,3011,1015,1006.

 

Az S lamellás zsalúziák 90 mm széles billenthető és felhúzható lamellákkal készülnek. A lamellák merevségét alakos peremezéssel, és „S”formára alakítással fokozzuk. Tetszetős, alakjukkal dizájnos, változatos homlokzati felületek hozhatók létre. Az „S” formájú speciális kialakítás kiváló belső helyiségek sötétítésére, hiszen a lamellák geometriájának köszönhetően sokkal jobb záródást biztosítanak a régebbi „C” lamellás típushoz képest. Az alsó élbe a profilozás során UV stabil gumicsík kerül, hogy a záródás tökéletesebb legyen, és az egymáshoz érő lamellák zajhatását minimalizáljuk. Minden lamella speciális alumínium ötvözetből, különleges eljárással beleégetett festéssel készül, így képes a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek is hosszú ideig ellenállni.

Lamellák: 90 mm széles, visszaperemezett, így nagyon erős profilt képez.

Profilok: A fejsín horganyzott felületű acéllemezből készül. A záró profi l préselt alumínium, melyhez a legalsó lamella fixen rögzül. A forgatótengely préselt keményalumínium ötvözet, hogy nagy szélességű árnyékolóknál is szögeltérés nélkül mozogjanak a lamellák.

Megvezetés: A vezető sín préselt alumínium eloxált, vagy szinterezett felülettel. A lamella végeken szegeccsel rögzített alumínium csapok vannak, melyek a gumírozott vezetősínben futnak.

Működtetés: Az árnyékolót motorral vagy beltéri hajtókarral működtethetjük.

 

Szín: RAL 9006,9007,9010,8014,7038,7016,6005,5009,3011,1015,1006. 

 

Működtetés: Az árnyékolót kapcsolós, távirányítós ill. IO  somfy motorral  működtetjük.

 

Színek: RAL 9006,9007,9010,8014,7038,7016,6005,5009,3011,1015,1006

Zsaluzia rendszerek

 

     

  

Tovább a Galériához

 Tovább a letöltésekhez