Cégünk megkezdte a pliszé rendszerű szúnyoghálók gyártását, ami mind ablakokra, mind ajtókra tökéletes megoldás. A rendszerrel akár hatalmas méretű nyílászárók szúnyoghálóval történő ellátása is megoldható. Maximális szélesség, egy oldalra történő működtetés esetén 3 méter, kétoldali működtetés esetén a szélesség akár megduplázható.

A rendszer mind kávába, mind L profil segítségével, keretre történő szerelést tesz lehetővé. Mivel a szerkezet teljes vastagsága 20 mm, így akár zsalugáterek, vagy vasrácsok közé is tökéletesen szerelhető. A szúnyogháló bárhol megállítható, így fix szárnnyal ellátott nyílásszáróra is ideális megoldás.

A háló színe szürke, így az megegyezik az eddigi rendszerek hálószínével, legyen az redőnybe épített, mobil vagy fix kivitelű. A háló zárólécébe kefe kerül, így nem kell cincálni mind a mágneses záródású rendszereket. Könnyű mozgathatóságának köszönhetően gyerekek is tudják működtetni.

A pliszé Magyarországon először a 90-es években jelent meg árnyékolástechnikai termékként. A pliszé Nyugat-Európában különleges hangulati hatása, esztétikus látványa, sokoldalú gyakorlati alkalmazási lehetősége és könnyű kezelhetősége miatt régóta közismert és kedvelt termék. A legtöbb árnyékolóval szemben legnagyobb előnye, hogy divatos, rendhagyó ívű és alakzatú nyílászáró formák, tetőtéri ablakok árnyékolása is megoldható pliszével. A különleges nyílászáró formájához igazodva rásimul az ablak, ajtó felületére. Pliszékkel még a lehetetlennek látszó árnyékolási problémák többsége is megoldható.

Műszaki leírás:

A 100% poliészter anyagú textília felső és alsó részén egy-egy alumíniumsínbe csúsztatott műanyagprofilhoz van hozzáragasztva. A zsinórokat a kilyukasztott textílián át a felső alumíniumprofilba gyűjtjük össze, majd a jobb vagy a bal oldalon lévő súlyzáras fékkel a kívánt magassági helyzetben rögzíthetjük. A legalsó helyzetét a húzózsinórhoz erősített műanyag ütköző határolja, felső helyzetét pedig az összeszorított textília. A pliszét mozgathatjuk húzózsinórral, fogantyúval, gyöngylánccal, húzórúddal, hajtókarral, vagy motorral. A fogantyús működtetés a legnépszerűbb, mivel függőleges, ferde vagy akár vízszintes síkban is kényelmesen kezelhető.

A beállított rugók és a zsinórzat minden helyzetben stabilan rögzíti a textilt. Mozgatásukat végezhetjük kézzel és egyenes vagy csuklós húzórúddal.

Tisztítás

A pliszét tisztításhoz kisméretű lapos csavarhúzó segítségével ki kell a rugós rögzítő lemezekből emelni, majd

kb. 30 C-os, enyhén mosószeres vízbe kell többször mártani. A beáztatott szennyeződés zuhannyal, puha szivaccsal mosható le a legkönnyebben. A víz eltávolításához a pliszét össze kell zárni úgy, hogy amikor visszatesszük a helyére, már ne is csöpögjön. A pliszé felszerelését még nedvesen, zárt állapotban végezzük el. A kb. 12 órás száradás alatt többször le kell engedni, majd összezárni, hogy a pliszírozás ne tapadjon össze, de ne is egyenesedjen ki.