Beltéri árnyékolástechnikaNekünk fontos az Ön megelégedettsége!Pliszéfüggöny

 

A pliszé függöny bármely alakzatú nyílászárónál egyaránt alkalmazható. Alkalmas tetőtéri ablakok árnyékolására is. 

Szolidan belesimul az üvegfelületbe, intim, rafinált és barátságos. A mindennapokban is ünnepivé teszi a lakást, azonban irodákba is egyaránt ajánljuk használatát. Anyaga megszűri vagy kizárja a nap sugarait, de egyúttal biztosítja a szellőzést is.

A pliszéfüggöny gyszerű szerkezeti felépítésű. Népszerűségét annak köszönheti, hogy célszerű és tetszetős. 

Előnye, hogy a szokásostól eltérő formájú ablakokra is felszerelhető. Ezért szívesen alkalmazzák irodákban, hajókon, lakókocsikban, télikertekben, de a lakásokban is kedves látványt nyújt.

A pliszé fő egységei: az alumínium vázszerkezet a rögzítő és a működtető alkatrészekkel, illetve a pliszírozott, hőstabilizált textília. A pliszé alumínium sínekkel készül, mely közt a harmonika szerűen záródó textil található. Két, három, illetve négysínes változattal van forgalomban. A textilen átvezetett zsinórzat biztosítja az anyag merevségét. A textília felső és alsó részén egy-egy alumíniumsínbe csúsztatott műanyagprofilhoz van hozzáerősítve. Alapáron az alumínium profil fehér színű, de felár fizetése mellett a textília vagy az ablakszárny színével megegyező színűre színterezzük, így tökéletes összhang érhető el. A pliszé mozgatható húzózsinórral, fogantyúval, gyöngylánccal, húzórúddal, hajtókarral, vagy motorral.

A pliszé anyaga harmonikaszerűen záródik, belső árnyékoló ablakmélyedésbe, ablakszárnyra vagy a fal síkja előtt egyaránt használható.
A textília megszűri, vagy kizárja az erős napsugarakat, ugyanakkor lehetővé teszi a szellőzést is. Textilválasztékunk lehetővé teszi a fényszűrő hatások tetszés szerinti és hangulatos élvezetét számtalan színárnyalatban. A pliszírozott anyag szélessége 20-25 mm, egyszínű vagy mintás, illetve átlátszó, áttetsző vagy sötétítő textilből készülhet. Impregnált, portaszító tulajdonsága miatt könnyen tisztán tartható.