Napháló

 

napháló ideális kültéri árnyékoló, hisz védelmet nyújt a túlzott napfény ellen, de a lukacsos textílián keresztül biztosítható a természetes megvilágítás, a szellőzés és a környezettel való közvetlen kapcsolat is.

 

Míg leeresztett állapotában az alumíniumredőny hermetikusan kizárja a külvilágot és a zsaluzía is csak az elforgatott lamellák résein át nyit a külső tér felé, addig a napháló rálátást biztosít a körülöttünk lévő világra.

 

A napháló ideális kültéri árnyékoló, hisz védelmet nyújt a túlzott napfény ellen, de a lukacsos textílián keresztül biztosítható a természetes megvilágítás, a szellőzés és a környezettel való közvetlen kapcsolat is.

 

A mikro lyukasztású textília a nyílászáró előtt felszerelve a napsugárzás energiájának 97 %-át nyeli el és veri vissza, kizárva ezáltal az üvegházhatást. Ennek köszönhetően a helyiség klímaberendezésének használata korlátozható, akár kiiktatható, így energia takarítható meg, az épület üzemeltetési költsége csökkenthető.

 

A napháló esetében mérettől függően, különböző átmérőjű roletta hengerre tekeredik fel a lukacsos textília.

 

A legegyszerűbb és legolcsóbb változatot kivéve, alumínium védőtok burkolja a rolettahengert, vagy acélkötéllel vezetjük meg oldalt, vagy alumínium vezetősínben futtatjuk, hogy a textilt a szél ne cibálhassa.

 

A poliészterszál erősítésű textília rendkívül ellenálló a széllel és a használat során fellépő feszítéssel szemben. -30 és + 70 Celsius fok közötti hőmérsékleten alakváltozás nélkül alkalmazható

 

Bármely RAL színben megrendelhető, hogy a napháló a ház homlokzatához tökéletesen illeszkedhessen. A lukacsos textília lehet krém, bézs, szürke és barna színű. A szerkezet és a textília is vízzel és semleges tisztítószerrel tartható tisztán.

 

Kézi hajtókarral, motorral, kapcsolóval vagy távirányítóval egyaránt működtethető.

 

A naphálók automatizálásánál a csőmotort a napháló tengelyében helyezzük el.

 

A motorizáció két kivitelben lehetséges:

  •  

    vezetékes (fali kapcsolós) vagy

  •  

    rádiós (távirányítós).

Vezetékes kivitel: nem okoz gondot a kiépítése, amennyiben a ház tervezésénél vagy felújításnál már gondolnak a vezetékek kiépítésére. Ennél a rendszernél a naphálómotor és a vezérlések között vezeték kiépítésére van szükség.

  

Rádiós kivitel: falvésés és vezetékelés nélkül gyorsan és egyszerűen telepíthető, nagyobb kényelmet és nagyobb komfortérzetet nyújt. Csak a motort kell a 230 V-os hálózatra kötni. A naphálómotor a beépített rádióvevő segítségével kommunikál a rádiós adókkal, például a távirányítóval vagy a programórával. A távirányítók egy, öt, illetve 15 csatornás kivitelben állnak rendelkezésre.