Beltéri árnyékolástechnikaNekünk fontos az Ön megelégedettsége!

Reluxa

A reluxa belső árnyékoló berendezés épületekben. Ma már leggyakrabban alumíniumból készül, de léteznek reluxák műanyagból és fából is.

A reluxa elforgatható lamellákból áll, amelyekkel szabályozható a bejövő fény mennyisége és iránya. A lamellák 50, 25 vagy 16 mm-esek, különböző színben. A reluxa téglalap alakú ablakoknál felhúzható, míg trapéz, háromszög és boltíves nyílások esetében csak elforgatása lehetséges. A lamellák forgatása forgatópálcával történik, zsinórral felhúzhatók.

Leggyakrabban az ablakok belső részére szerelik.

A hőtechnikai paramétereit illetően a metálfényű reluxák jóval kevesebb hőt engednek a lakásba, mint a textil anyagú árnyékolók.

A reluxa hátránya, hogy a lamellák porfogóként működnek, tisztításuk nehézkes. A lamellákat egy irányba forgatva azért letörölhető.

A rolettával szemben viszont előnyös, hogy a külvilágtól nem zár el teljesen, a lamellák optimális szögbe állításával megmaradhat a kontaktus a külvilággal a beláthatóság mégis korlátozódik.

 

Alumínium reluxa:

A modern design-t kedvelők ideális árnyékolója. A legelterjedtebb beltéri árnyékolási mód. A lamellás árnyékolók csoportját erősítő, hangulatban textillel nem pótolható hatású. A fényt a lamellák forgatásával lehet szabályozni. Bármely típusú ajtóra vagy ablakra felszerelhető. A lamella színéhez akár igazíthatjuk az alkatrészek és tartozékok színét is. Az alumínium reluxa több mint száz színéből hangulatos felületet alakíthatunk a lakásunkon, illetve irodánkon belül. Mozgása történhet csigakerekes lamella fordítóval, tokozott gyöngyláncos hajtóművel, illetve motorral.

Kivitel:
- alumínium porszórt karnis, csapágyas, négyszög acéltengely.
Alumínium porlakkozott 25 mm-es lamellák. Automata lamella rögzítő áttétes lamella fordító hajtómű. (Üvegpálca szett és súlyzár)
- normál
- feszített

       

    

 Tovább a letöltésekhez

 Kérjen árajánlatot kollégáinktól!